SZLOVÉNia

A „túra” június 28 (szerda) – július 2. (vasárnap) között kerül megrendezésre. (5 nap/4 éjszaka)

A szállás Kranjska Gora-n található, Szlovénia „síparadicsomában”, ami nyáron átalakul kerékpáros közösségi célponttá. Teljesen felszerelt 4 személyes apartmanokban.

Utazás: 9 személyes mikrobuszokkal (buli busszal). Indulás Kecskemétről kora reggel. (5 órakor Kecskemét)

A kerékpárok szállítása furgonnal és vagy kerékpár szállítóval / utánfutóval.

Minden részvevő számára teljes körű baleset biztosítást kötünk.

A túrák két csoportba bontással fognak működni. Egy „lazább” és „erősebb” kategóriában. A csoportok között van lehetőség a váltásra, attól függően ki milyen erőben érzi magát. (több esetben közös útvonalak lesznek, közös megállópontokkal)

Minden nap pontos útvonal terv. (.gpx fileokban minden résztvevő megkapja)

Fontos követelmény: jó alap állóképesség. A nagyobb hegyeket el tudjuk kerülni, de a kisebbeket nem akarjuk, hiszen ezért megyünk.

Országúti kerékpár a javasolt. Jellemzően meredek emelkedők vannak, így a „hegyi” áttétel ajánlott (elöl 50/34, hátul jellemzően a 30-32-es áttétel kelleni fog)

Helyek száma: 18 (Igény esetén tudjuk még bővíteni)

Opció: Az erősebb csoport tagjainak igény esetén vezetett edzéseket is tartunk. TrainingPeaks alkalmazással szerkesztve. Triatlonosok számára közös futás. Ha úszni szeretnél, neoprénre szükséged lesz!!!

1.nap

1:50:00

 

2.nap

4:35:00

3.nap

3:20:00

4.nap

4:00:00

5.nap

4:20:00

1.nap

★★☆☆☆

 

2.nap

★★★★☆

3.nap

★★★☆

4.nap

★★★★★

5.nap

★★★☆☆

1.nap

A túránk első napján megismerkedünk a szűkebb környezetünkkel és főleg kerékpárúton haladunk, az érdekesebb helyeket felkeresve. Ellátogatunk a közeli Tarvizióba ahol autentikus olasz ételekkel frissítünk (fagyi, pizza, csoki, aperol, sorrend változhat). Hazafelé úton pedig megnézzük Gyuri egyik kedvenc sportágának Mekkájába (Planica) hogy lenézzünk a sáncok tetejéről. Visszaérkezve a szállásunkhoz még egy kicsit tovább tekerünk Jasnába ahol ejtőzhetünk hosszabban a hegyi tó partján. Bátrabbak úszhatnak is a friss (jéghideg) vízben.

 

2.nap

Tovább folytatva utunkat, várhatóan az egész csapat együtt fog tekerni a nap legmagasabb pontjáig, ami 1.187m magasan fekszik. Innen hosszabb
szerpentines, majd egyenes lejtmenet következik az olasz síparadicsomok övezte útvonalon, már nyugati irányba haladva. Megérkezve Chiusaforte városkába, északi irányba fordulunk. Itt vagy az azt követő valamelyik településen tartunk egy nagyobb pihenőt. Ezt követően Az Alpok Adria kerékpárúton haladunk ami majd a célállomásunkig vezet. A folyóvidéken kerékpározva már nem lesz nehéz a terep, csak nagyon enyhén emelkedik az út ahogy a folyásiránnyal szemben haladunk. Tarvizióig, innen pedig csak hazagurulunk a szállásunkra könnyedén, és várhatóan jól elfáradva.

 

3.nap

Kranjska Gorából indulva kényelmes lejtős kerékpárúton gurulunk a nap elején. Majd egy éles jobbkanyarral a Triglav felé fordulunk és leküzdünk egy kisebb emelkedőt, amiről egy rendkívül meredek (18%) szakasz vezet le a az környék egyik legszebb vidékére, ahol nagyon alacsony forgalmú utakon haladunk Bled irányába. Menet közben egy autentikus szlovén vendéglő ad lehetőséget megállásra és frissítésre. A nemzeti parkból kiérve normál közúton haladunk tovább, ami kellemes lejtőkkel vezet egészen Bledig. A Bledi tavat megkerülve keresünk egy megfelelő pihenő és frissítő helyet a hosszabb megállásra, a helyi látványosságok megtekintésére. A visszaút már az ismert útvonalon történik, így emelkedők után jutunk vissza a nemzeti park területére, és ott egy meredek de rövid emelkedő fogja még nehezíteni az utunkat.

 

4.nap

A könnyebb kezdet miatt Tarvisio felé indulunk a Mangart-ra. Tarvisiotól többségében remek aszfalton. Egy széles völgyben indul az út Cave del Predilig, ami után egy szép alpesi tó is van. Onnan emelkedik fel az út néhány visszafordítón keresztül, nem vészes, 5 km, 256 m szinttel, átlag 5,1% emelkedés. A Predil hágót követően várhatóan kétfelé válunk. Az erősebb csapat megmássza a Mangartot, ami egy közel 10km-es mászás lesz 2000m fölé. (Első lámpa kelleni fog az alagutak miatt, mert nincsenek kivilágítva). A lazább körön lévők legurulnak Bovecbe egy frissítőre. Az út során több első világháborús erődítménnyel lehet találkozni. Bovectől az Isonzó völgyében indulunk visszafele a Soca – Vrisic hágó útvonalon, ami egy közel 900m-es emelkedés lesz a hágő 1611m-es magasságáig. A hágón átérve lefelé a számozott hajtűkanyarok mind macskakövesek, így csak nagyon óvatosan lehet közlekedni az egyébként jó minőségű aszfalton. Az út végén pedig Kranska Gora felett Jasna tó vizében fogunk felfrissülni és a partján lévő vendéglátó helyeken a frissítés is megoldott.

 

5.nap

Az utolsó napra egy opcionális túrát tervezünk. Négy nap után meglátjuk ki hogy bírja még a kerékpározást, és aszerint közösen kitaláljuk, hogy merre menjünk és mit nézzünk meg. Egy jó program lehet Ausztriába való kirándulás és kerékpározás, amire az alábbi túra ad lehetőséget. A Würzenpasson át érnénk el Ausztriát és vagy Villach, vagy a Wörti tó irányába indulnánk el. Itt lehetne strandolni és felfrissülni, majd hazaútra két opció van. Az erősebbek megpróbálhatják egy utolsó erőpróbaként a Würzenpasson áttolni a kerékpárjukat, ami egy több kilométeres konstans 18%-os szakaszt is tartogat… . vagy BBB, szépen Arnoldtein irányába megkerülve a hegyet lankás vidéken könnyedén de több kilómétert megtéve visszaérkeznek a kiindulási pontra. A tervezett hazaindulás időpontja délután két óra. Egyéb programként jó idő esetén lehetséges akár a Jasna vizében fürdőzni, túrázni a környező hegyekben, raftingolni Bovecben stb.

szabad hely

jelentkezési határidő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

itt tudsz jelentkezni

Email: expertbiketours@gmail.com

Telefon: +36-30-9370-870

GYAKORI KÉRDÉSEK A TÚRÁVAL KAPCSOLATBAN

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

FŐOLDAL

RÓLUNK

TÚRÁINK

E-BIKE KÖLCSÖNZÉS

GYIK

KAPCSOLAT

kérdésed van?

7 + 11 =

ÁSZF

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

KÖLCSÖNZÉSI SZERZŐDÉS

BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS

SÜTI TÁJÉKOZTATÓ

IMPRESSZUM

Email: expertbiketours@gmail.com

Telefon: +36-30-9370-870

BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS

SÜTI TÁJÉKOZTATÓ

IMPRESSZUM